Hamburgerbröd med aquafaba

ca 12-13 bröd

  • 300 g vatten
  • 12.5 g jäst (1/4 paket)
  • 40 g mjölkfritt margarin
  • 3 msk bönspad (aquafaba)
  • 125 g grahamsmjöl (eller vetemjöl)
  • 400 g vetemjöl + extra till utbakning
  • 2 msk socker
  • 2 tsk salt
  • sesamfrön (kan uteslutas)

Smält margarinet. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Knåda i maskin 10 minuter. Låt jäsa 1-2 timmar under bakduk. Häll ut på mjölad bänk och dela i 12-13 bitar eller ca 70 gram per bit.  Forma till bollar, platta ut med handen och låt jäsa på plåt till dubbel storlek, ca 1 timme.

Pensla med vatten eller växtmjölk och strö över sesamfrön om detta önskas. Grädda i 13-15 minuter på 225 grader. Låt svalna under bakduk, lägg sedan i plastpåsar för att brödet ska hålla sig extra mjukt och saftigt.

(Receptet är en veganiserad version av Foodjunkies recept.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s